Swinkels Family Brewers loopt voorop met duurzaam bier brouwen

Holland Malt, de mouterij van Royal Swinkels Family Brewers, wil het mout-droogproces - in de mouterij in de Eemshaven - geheel elektrificeren en compleet van het gas afgaan. Uniek, omdat zij de eerste hierin zijn. KWA ondersteunde bij de aanvraag van de SDE++-subsidie. Bijzonder ook is de Swinkels Circularity Index van het bedrijf: zoveel mogelijk duurzaam ondernemen. 

Adviseur

Berry de Jong

Procestechniek en Energie

Tel.: 0334221344

E-mail: bj@kwa.nl

Tata Steel en Crown van Gelder: minder CO2-uitstoot en meer groene energie

In 2030 moet de CO2-uitstoot volgens het Klimaatakkoord verminderd zijn met 49 procent ten opzichte van 1990. Tata Steel en de nabijgelegen papierfabriek Crown Van Gelder sloegen de handen ineen en lieten door KWA onderzoeken hoe zij bodemenergie zoveel mogelijk kunnen gebruiken. Door in te zetten op dergelijke duurzame energiebronnen, wordt CO2-uitstoot verminderd. Beide bedrijven vertellen meer over dat onderzoek.

Adviseur

Alwin ten Hove

Adviseur bodemenergie en geothermie

Tel.: 0334221361

E-mail: ath@kwa.nl

Advies voor Ahrend: schone grond opleveren

Meubelproducent Koninklijke Ahrend wil zijn locatie verkopen maar de productielocatie staat op vervuilde grond. Wat te doen? Ze pakken hun verantwoordelijkheid, willen de grond schoon achterlaten en schakelen KWA in voor een gespecialiseerd advies. Inmiddels is de vervuilde grond compleet gereinigd en verkocht als bouwgrond. 

Senior adviseur

Paul Ploumen

Bodemonderzoek en -sanering

Tel.: 0334221320

E-mail: ppl@kwa.nl

Europees verbod op PFAS verwacht vóór 2025

In juli 2021 is bij het Europees Chemicalien Agentschap (ECHA) officieel het Europees verbod op PFAS aangemeld, om zo het gebruik van PFAS aan banden te leggen. Het bijzondere van dit restrictievoorstel is dat alle schadelijke PFAS-stoffen, zo’n 6.000 in totaal, voor het eerst in 1 keer verboden worden. Hoe het Europese verbod eruit komt te zien en voor welke producten dit gaat gelden, is nog niet helemaal bekend. In ieder geval houdt KWA de vinger aan de pols.

Senior adviseur

Suzanne Por

Bodembescherming en bodemonderzoek

Tel.: 0334221324

E-mail: spo@kwa.nl

Vernieuwing bij Cargill zorgt voor lagere stikstofuitstoot

Cargill de Jonker in Zaandam verwerkt cacao-bonen tot cacao-massa. Dat gebeurt op twee lijnen met roasters. Eén van die roasters moest hoognodig vervangen worden. KWA wist dit ‘moetje’ voordelig voor Cargill te laten uitpakken. Diverse KWA adviseurs werden ingeschakeld bij dit project: voor de vergunningverlening, opstellen van Veiligheid & Gezondheid-plannen en veiligheidskundige begeleiding bij de uitvoering.

Adviseur / DIA / MVK

Hendrik Koudijs

DIA en veiligheid

Tel.: 0334221319

E-mail: ko@kwa.nl

Isala: zorg voor patiënten, zorg voor milieu

In het Isala ziekenhuis in Zwolle is de zorg voor patiënten uiteraard goed geregeld. De zorg voor het milieu is net zo belangrijk. Het ziekenhuis schakelde KWA in voor de zogeheten milieuthermometer Zorg. Voor afdelingen als gebouwenbeheer, inkoop en facilitair geeft de milieuthermometer praktische handvatten. Acties borgen en checken we in de tool van KWA Makeonline. 

Senior adviseur/RAH

Pieter Westers

Arbeidshygiëne en duurzaam ondernemen

Tel.: 0334221367

E-mail: pw@kwa.nl

Tree voor tree de Safety Culture Ladder op

Maakt uw bedrijf voor de bedrijfsveiligheid gebruik van de Safety Culture Ladder, ook Veiligheidsladder genoemd? De Safety Culture Ladder (SCL) is ontwikkeld door ProRail en wordt beheerd door NEN (kennispartner van KWA). De SCL staat voor veilig handelen en werken. Daarbij zijn cultuur, houding en gedrag essentieel. Een bedrijf kan nog zoveel regels en protocollen opstellen, maar als de cultuur, houding en gedrag daar niet op aansluiten, wordt het lastig. KWA helpt bij het implementeren van de SCL. 

Senior adviseur / HVK

Erik Krops

Bouwveiligheid en VGM-manager

Tel.: 0334221380

E-mail: egk@kwa.nl

Ieder dag een flesje Yakult én MakeOnline

Hygiëne en voedselveiligheid worden continu gemonitord en geborgd bij Yakult. Dit van oorsprong Japanse gefermenteerde zuiveldrankje vol probiotica wordt geproduceerd in Almere. Dat hygiëne en voedselveiligheid voorop staan bij de productie spreekt vanzelf. KWA ondersteunt door MakeOnline in te zetten voor het managen, monitoren en borgen van de processen. 

Adviseur

Steven van Tilborg

Compliance en wet- en regelgeving

Tel.: 0334221382

E-mail: svt@kwa.nl