CO2 -voetafdruk KWA

In 2021 was onze CO2-voetafdruk met 143 ton net iets lager dan in 2020 (146 ton). In weer een jaar met veel thuiswerken vanwege de coronamaatregelen is die daling vooral veroorzaakt door minder kilometers op de weg: zowel woon-werkverkeer als klantenbezoek is sterk gedaald ten opzichte van 2019, het jaar vóór corona. Daarnaast is het elektriciteitsgebruik met ruim 6% gedaald ten opzichte van 2020 en het brandstofgebruik met 4%.

Het komende jaar wordt er waarschijnlijk meer gereisd, maar de KWA-medewerkers hebben nu de voordelen van minder reizen ervaren. Ook na de coronacrisis blijven we minder reizen. Daarnaast kijken we naar duurzamere vormen van mobiliteit, om de voetafdruk hiervan blijvend te verlagen.

Kantoorartikelen en catering

Naast de aandacht voor de CO2-uitstoot is er op andere vlakken aandacht voor duurzaamheid, bijvoorbeeld bij de inkoop van kantoorartikelen en catering. Een leuk voorbeeld: alle medewerkers kregen een eindejaarspakket thuisgestuurd met o.a. duurzaam gemaakte sokken en een duurzaamheidsscheurkalender. 

De groene stappen van de medewerkers in 2021 en hun voornemens

We hebben onze collega's gevraagd welke duurzame initiatieven ze thuis hebben opgestart. Hieronder een greep uit de initiatieven.